Sunburst technique - Sluneční paprsky

Hezký den všem,

v posledních dnech jsme si pořádně užívali léta, sluníčka.. :) Toto počasí mě tedy inspirovalo k vytvoření přání se slunečními paprsky.. 


Technika slunečních paprsků .. anglicky sunburst technique je velice jednoduchá, efektivní .. vytvořit ji můžete několika způsoby.. většinou paprsky vytváříme pomocí nařezaných proužků papíru.. vyzkoušejte ale i blendění  inkousty.

Pomocí papíru ...

Budeme potřebovat:






Nejprve si rozmyslíme, kde bude střed slunečních paprsků. Může to být jeden z dolních rohů, může to být střed nebo kdekoliv v dolní části. Paprsky mohou být přes celou plochu nebo jen v části. U mého přání vycházejí paprsky z levé části přání a nejsou úplně přes celou plochu. V dolní části jsem nechala místo pro textové razítko.

Zvolila jsem základ přání vel.A6, na výšku. Z jednobarevné čtvrtky si uřízneme obdélník o něco menší než je základ přání ( 10*14,4cm). Z potištěných papírů si nařežeme trojúhelníky. Řežeme vždy od levého rohu. Velikost trojúhelníků je volitelná. 



Všechny trojúhelníky postupně lepíme na jednobarevnou čtvrtku,  sbíhají se v našem předurčeném bodě v levé části. Paprsky můžete lepit hned vedle sebe nebo můžete vynechávat mezeru. Přebytečnou část odstřihneme.




Paprskům jsem přidala falešné prošívání, do dolní části pak textové razítko Keta306 a v místě, kde se paprsky sbíhají, ještě výsek květinky s perličkou.






Dva v jednom ...

V druhém případě si při jednom řezání nařežeme rovnou na dvě přání.

Vyberte si dva papíry. Paprsky se budou sbíhat uprostřed. Zvolila jsem základ přání vel.A6 na šířku.



Papíry si tedy dáme také na šířku, označíme si na jednom z nich střed. Oba papíry položíme na sebe a řežeme trojúhelníky. Opět libovolně velké.



 Uřízneme si jednobarevnou čtvrtku o něco menší než je základ přání. Opět si nechávám v dolní části místo na text. Na vrchní část přes celou plochu nalepím oboustrannou pásku, označím si střed a postupně lepím trojúhelníky těsně vedle sebe. Barevně na střídačku. Přebývající část opět odstřihneme.Ze zbylých trojúhelníků můžete udělat další přání :)








Blenděním...

Asi bych to nebyla já, kdybych Vám neukázala návod na blendění .. :))
 Budete potřebovat inkoust Distress, blendovací nástroj, čtvrtku, papír a maskovací pásku.

Přání bude na výšku, vel.A6..opět si uřízneme bílou čtvrtku (10*14,4cm).. Cca v polovině si ji přelepíme maskovací páskou. Zvolíme si střed. Přiložíme našikmo od středu čistý papír a přes něj lehce blendíme na podkladovou čtvrtku, papír posuneme a blendíme dál.Až nám vzniknou paprsky přes celou plochu. Můžete si s nimi vyhrát i barevně, můžete vyzkoušet i různou intenzitu blendění..uprostřed přitlačit a blendit nahoru do ztracena..






přání už jen dozdobíme.


Článek připravila: Katka


Komentáře

  1. Ty joooooo :) Ta technika se dvěma papíry na sobě je skvělá. A já proč mi toto nikdy nevyšlo :) ty tedy válíš :) Paráda!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná přáníčka, plná sluníčka...pepis

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky